Categories:

Waarom alleen tijd zo waardevol is (blog 1/2)

Alleen zijn. Als je me tien jaar geleden zou vragen of ik graag alleen was dan had ik je verteld dat ik dit vreselijk vond. Ik dacht oprecht dat ik het helemaal niet nodig had. En op dat moment had ik het ook niet nodig, want zo was ik toen geprogrammeerd. Sterker nog, als ik alleen was dan voelde ik me mega eenzaam en ging ik onrustig om me heen zoeken of mensen zin hadden om iets met me te doen (winkelen, bakkie drinken etc.). Ik kon gewoon letterlijk níét alleen zijn.  

Maar mensen veranderen 🙂

Nu vind ik alleen zijn heerlijk! Natuurlijk niet altijd, want ik vind het ook genieten met mensen om me heen. Maar er zijn momenten dat ik er echt naar verlang. Even geen energie van anderen om me heen, pas dan kom ik tot mezelf. Sterker nog, ik ben vorig jaar alleen een nachtje weg geweest en ik kwam als herboren terug. Mijn wens is altijd nog om een paar dagen alleen op vakantie te gaan naar de zon. Mijn man ziet inmiddels dat zulk soort dingen me echt heel goed doen en heeft daar ook alle begrip voor. Waar nodig laat hij me gaan en zorgt voor de kinderen. Daar ben ik super dankbaar voor!

In deze blog ga ik je vertellen waarom het zo belangrijk is om alleen te zijn en tot jezelf te komen. In een volgend blog vertel ik over de ‘red flags’ en hoe ik alleen tijd neem in mijn leven als moeder van twee jonge kinderen. 

Waarom me-time?

Hier kan ik eigenlijk heel kort in zijn: om jezelf echt te leren kennen. Vanuit Human Design is dit ook heel goed te verklaren. Alle ongedefinieerde centra in jouw chart (ik heb er 7 (!) van de 9), staan open voor invloed van anderen om je heen die deze wél gedefinieerd hebben. Dit gebeurd energetisch, dus voornamelijk onbewust. Als jij dus constant met anderen om je heen bent, kun je nooit deze energie weer loslaten en bij jezelf komen. 

Je bent dus onbewust bezig met de buitenwereld in plaats van met jezelf. Om een voorbeeld te geven vanuit mezelf: ik heb een ongedefinieerd hoofdcentrum en ajna (de twee bovenste driehoekjes in de chart). Dit betekent dat ik heel beïnvloedbaar ben voor gedachten, overtuigingen en patronen van anderen die deze centra wel gedefinieerd hebben. Ik kon vroeger dan ook echt in no time switchen van mening. Als ik bij persoon 1 was die ervan overtuigd was dat de aarde rond was, dat nam ik dit onbewust over. Later die dag kwam ik bij persoon 2 die vond dat de aarde plat was en kon ik ook die gedachte overnemen. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar je snapt vast wat ik bedoel ;-). Het voordeel is dan weer wel dat ik een open mind heb en dingen vanuit verschillende perspectieven kan bekijken, maar ik wist dit toen nog niet. Ik identificeerde me vooral met de gedachten van anderen en bleef niet bij mezelf. 

Kortom: als jij dus nooit tijd alleen hebt en je constant heen en weer geslingerd wordt tussen verschillende mensen, dan kom je dus nooit bij je eigen gedachten/gevoel/emoties etc. Heel vermoeiend, kan ik je vertellen ;-).

Hieronder noem ik een paar voordelen om écht die alleen tijd te gaan pakken. Wellicht kan het je helpen om net dat stapje te zetten naar die waardevolle me-time.

Je leert op jezelf te vertrouwen
Zonder al die goedbedoelde adviezen van de buitenwereld ben je aangewezen op je eigen gevoel en gedachten. Door alleen te zijn leer je dus echt te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Jij maakt zelf de beslissingen en consequenties die eraan vastzitten. Je neemt dus ook een stukje verantwoordelijkheid voor je eigen leven!

Je ontwikkelt een stukje zelfreflectie en dankbaarheid
Dankbaarheid is een hele krachtige positieve emotie! Ze zeggen niet voor niets dat je pas écht manifesteert vanuit dankbaarheid. Door alleen te zijn ga je automatisch zelfreflectie ontwikkelen en ontstaan er openingen om te ‘zien’ waar je dankbaar voor bent in je leven. Schrijf dit vervolgens op in een boekje en voel die kracht in jezelf opkomen! 

Emoties doorvoelen
Als je alleen bent kun je pas echt je eigen emoties doorvoelen. Misschien voel je al meteen de eenzaamheid opkomen. Probeer eens in te zoomen op deze emotie in plaats van afleiding te zoeken (telefoon, andere mensen, televisie etc.). Het voelt mega onwennig op het begin (been there, done that), maar als je er kan komen is het super waardevol! Ineens ‘begrijp’ je waar het vandaan komt en zul je zien dat je krachtig genoeg bent om ‘eenzaam te zijn’. 

Het is een tool om jouw passie (en doel) in het leven te vinden
Dit is vooral een leuke voor alle (manifesting) generators onder ons! Zonder passie komt die prachtige (sacrale) energie niet los. Dus ga eens iets doen waar jouw passie ligt, zonder mensen om je heen. Je zult zien dat je je er helemaal in kunt verliezen en de tijd voorbij vliegt. Ineens ontstaat er duidelijkheid achter al die chaos. Het voelt misschien egoïstisch, maar dit is het niet. Jij hebt dit verdiend! 

Rust en heling
Last but not least: je vindt rust. Echte rust. Door die rust te ervaren kun je beginnen aan het helen van jezelf, van je ziel. Klinkt misschien zweverig? Dit is het allesbehalve. 
Door rust ontstaat kalmte. En vanuit kalmte ontstaat helderheid. En vanuit die helderheid zie je de dingen meer vanuit een helicopterview, als een soort regisseur, in plaats van de acteur die vol in zijn rol zit. 


Dit waren een aantal redenen waarom alleen zijn zo waardevol is. Uiteraard zijn er nog veel meer, maar ik denk dat je hier al een eind mee kan komen. 

In een volgend blog ga ik je wat meer praktisch meenemen in dit onderwerp. Ik ga je vertellen wanneer je kunt ervaren wanneer je alleen tijd nodig hebt (red flags) en op welke manieren je die waardevolle alleen tijd kunt indelen. Dus wil je meer weten over dit onderwerp? Houd dan vooral mijn blog in de gaten!

Ik ben erg benieuwd naar jouw visie over alleen zijn. Herken je je in de bovenstaande tekst? Heb je nog een aanvulling waarom alleen tijd zo waardevol is? Laat het vooral achter in de comments!

Tot snel!

Liefs, 

Irina 

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *