Human design

Wat is Human Design?

Human Design is relatief kort geleden ontdekt door een man genaamd Alan Krakower (Ra Uru Hu). Human Design is een systeem dat principes van de I-Tjing, astrologie, Kabbalah, Chakraleer en kwantumfysica samenbrengt (hele mond vol!).Het is dus een een tool waar het wetenschappelijke samenkomt met het spirituele! Hoe tof is dat!

Op het meest praktische niveau laat Human Design je zien waar en hoe je toegang kunt krijgen tot je lichaamsbewustzijn als een hulpmiddel bij het nemen van beslissingen, en uiteindelijk hoe je kunt leven als je ware zelf (je InnerYou!). Human Design biedt een tool, of een handleiding, die aangeeft hoe uniek je bent als persoon. Het geeft je inzicht in je leven en wat jij hier op aarde komt doen :-). 
Wanneer we in overeenstemming met onze ware aard leven, beginnen we een diepgaand niveau van comfort en acceptatie te ervaren voor wie we zijn, in plaats van na te jagen wie we vooral niet zijn. Een mega boost voor onze persoonlijke ontwikkeling dus! 

Waarom ben ik zo enthousiast erover?

Toen ik Human Design ontdekte was dat echt een eye-opener! Ik kwam erachter dat ik een Projector ben. Dit is 20% van de bevolking (niet zo heel veel dus). Een Projector is een non-energietype. Dit betekent dat zij geen consistente energie hebben zoals bijvoorbeeld een Generator (70% van de bevolking). Projectors zijn vatbaarder voor burn-outs. Ze worden namelijk geconditioneerd om als een Generator te werken (9-5 uur, 40 uur per week etc.). Maar dit werkt dus helemaal niet voor een Projector! Ineens zag ik waarom ik mezelf altijd ‘anders’ heb gevoeld dan mensen om me heen. Ook in de opvoeding van onze kinderen gingen er kwartjes vallen (mijn man en oudste dochter zijn ook Projector en de jongste is een Generator). 

Maar ook mijn strategie (wacht op de uitnodiging) en autoriteit (intuïtief) waren voor mij zo verhelderend. Ik ben nogal een doordouwer als ik iets wil (hallo, gedefinieerd wortelcentrum ;-)), maar dit werkt dus niet altijd voor mij! En los van het wachten op die uitnodiging maakte ik ook vaak beslissingen met mijn hoofd in plaats van mijn intuïtie. Kortom: ik leefde volledig tegen mijn design in. 🙂

Ik ben toen het Human Design experiment aangegaan en mijn leven veranderde drastisch! Ik ging inzien wanneer ik te ongeduldig was en een beslissing maakte zonder de uitnodiging. Of wanneer mijn hoofd het overnam van mijn intuïtie. En langzaamaan ging ik meer in mijn kracht staan. Mijn energie kon ik beter verdelen, nam ein-de-lijk eens die rust die Projectors nodig hebben en zag dat ik hier ben om te begeleiden. Ik kan nu ook met zekerheid zeggen dat ik zonder HD mijn eigen praktijk niet had kunnen opzetten. Ik liep gewoon té vast in het leven. 

Maar ook de band met mijn gezin is verbeterd. Toen ik me ging verdiepen in de designs van mijn man en kinderen kon ik hun veel beter begrijpen. Waar ik voorheen dacht dat mijn oudste dochter heel veel energie had en constant naar speeltuinen e.d. moest, bleek dit achteraf helemaal niet zo te zijn. En nu we haar minimaal 1 dag in de week een soort ‘pyjama-dag’ geven om tot rust te komen, herken ik de Projector weer in haar. Totdat zusje in haar buurt komt en haar aansteekt met haar Generator energie. Super leuk om dan te zien hoe ze vervolgens weer lekker druk kan rondrennen. 🙂 

Hoe wordt je chart berekend?

Je Human Design chart, wordt berekend op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats. Dit is je bewuste kant (zwarte lijnen en cijfers). Je onbewuste kant wordt ongeveer drie maanden voor je geboorte bepaald. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een chart (de mijne). Ieder zijn chart is uniek en kan er weer heel anders uitzien!

Wil je jouw eigen chart opvragen? Dat kan  hier