Human Design is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen in persoonlijk ontwikkelingsland. Het helpt mensen om meer in balans met zichzelf te komen en hun kwaliteiten optimaal te benutten. Maar wat is het nou precies? En hoe draagt het bij aan een optimale zelf ontwikkeling? In dit blogartikel vertel ik je er meer over!

Wat is human design?

Je kunt human design zien als jouw unieke, energetische blauwdruk. Het is een systeem dat is gebaseerd op zowel spirituele leringen (zoals astrologie, de charaka-leer, I-Ching) als de wetenschap (sterrenkunde, kwantumfysica, biochemie en genetica). Deze unieke combinatie geeft inzichten in jouw unieke talenten, kwaliteiten en valkuilen.

Jouw persoonlijke chart

Jouw human design chart kan worden berekend op basis van je geboortedatum, -tijd en plaats. Iedereen heeft een unieke blauwdruk, dat inzichten geeft over jezelf en daarmee dient als ideale tool voor zelfonderzoek. Met behulp van jouw persoonlijke chart kom je er onder andere achter:

·        Tot welk basistype jij behoort.

·        Vanuit welke strategie jij werkt.

·        Hoe jij het beste keuzes kunt maken.

·        Voor welke rol je bestemd bent in het leven.

·        Hoe de energie tussen jou en anderen beweegt.

·        Wat jouw persoonlijke missie is.

·        Welke emotie je voelt als je niet volgens je human design leeft.

Wat maakt human design uniek?

Met behulp van jouw chart leer je jezelf dus op een dieper niveau kennen. Jouw persoonlijke chart geeft inzichten in hoe jij emoties ervaart, hoe jij energetisch in elkaar zit en hoe jij en jouw omgeving elkaar beïnvloeden.

In tegenstelling tot andere tools, werkt human design van binnenuit. Jouw unieke karaktereigenschappen vormen het startpunt. Het doel? Allereerst: het creëren van zelfbewustzijn zodat je tot je ware ik kunt komen. Vervolgens leer je jouw ware ik accepteren en respecteren. Dit leidt ertoe dat jij volledig in je kracht kunt leven waarbij je meer plezier, succes en flow zult ervaren.

Wat kan het jou brengen?

Een human design chart bevat een schat aan informatie over wie jij bent en welke thema’s en blokkades in jouw leven spelen. Dit is niet alleen waardevol voor jouw persoonlijke ontwikkeling, maar kan je daarnaast ook duidelijkheid geven over je doel en de richting van je leven. Naast dat je dit kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, kun je het ook toepassen om jouw bedrijf te laten floreren of jouw naasten beter te leren begrijpen.

Persoonlijke reading

Wanneer je voor het eerst in aanraking komt met human design, kan de hoeveelheid aan informatie nogal overweldigend zijn. Om het praktisch en begrijpelijk te maken, doe ik persoonlijke readings waarbij ik dieper inga op jouw unieke chart. Ben jij toe aan meer inzicht over jezelf? Vraag dan een persoonlijke reading aan.  

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *